Antep Usulü Yuvalama
İçindekiler :

Pirinç unu, su, dana eti, irmik, tuz, karabiber.

Ambalaj :

500 g - 1000 g

Yöresel Lezzetler
Hazırlama Önerisi
  • 300 g kuşbaşı et veya tavuk eti ve tuz, 5 bardak suyun içinde etler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişirme esnasında su yüzeyinde oluşan kefi (köpük) alınır .
  • 1 kase haşlanmış nohut ile 1 paket Ship Shak Y uvalama çözünmeden ilave edilir , yaklaşık 10-15 dakika orta ateşte pişirilir .
  • Ayrı bir tencerede, 500 g süzme yoğurt, bir yemek kaşığı un ve 1 yumurta iyice çırpılır. Yoğurt sosuna 2 kepçe etin haşlama suyundan eklenir (Et suyunun ısısı ile yoğurtlu sosun ısısı birbirine yakın olmalıdır).
  • Etli yuvalamaya yoğurtlu sos karıştırılarak ilave edilir. Etli yuvalama kaynar kaynamaz ocağın altı kapatılır.
  • Servis için; yağ kızdırılır, içine nane ve biraz karabiber eklenir, pişirilen etli yuvalamanın üzerine gezdirilir.
Besin Değerleri


Bizi takip edin

Hızlı İletişim

Adres: 5. Organize Sanayi Bölgesi, 83509 Nolu Cad. No: 8
27620, Şehitkamil / Gaziantep


Copyright | SANPA UĞUR 2020