300 g kuşbaşı et veya tavuk eti ve tuz, 5 bardak suyun içinde etler yumuşayana kadar pişirilir.
Pişirme esnasında su yüzeyinde oluşan kefi (köpük) alınır .
1 kase haşlanmış nohut ile 1 paket Ship Shak Y uvalama çözünmeden ilave edilir , yaklaşık 10-15 dakika orta ateşte pişirilir .
Ayrı bir tencerede, 500 g süzme yoğurt, bir yemek kaşığı un ve 1 yumurta iyice çırpılır. Yoğurt sosuna 2 kepçe etin haşlama suyundan eklenir (Et suyunun ısısı ile yoğurtlu sosun ısısı birbirine yakın olmalıdır).
Etli yuvalamaya yoğurtlu sos karıştırılarak ilave edilir. Etli yuvalama kaynar kaynamaz ocağın altı kapatılır.
Servis için; yağ kızdırılır, içine nane ve biraz karabiber eklenir, pişirilen etli yuvalamanın üzerine gezdirilir.