Antep Usulü Analıkızlı
İçindekiler :

(UFAK KÖFTE)
Köftelik bulgur, irmik, su, tuz, tavuk eti (bağlayıcı), baharat.

(BÜYÜK KÖFTE)
Köftelik bulgur, irmik, su, tuz, dana eti, soğan, ceviz, baharat.

Ambalaj :

500 g - 1000 g

Yöresel Lezzetler
Hazırlama Önerisi

(5-6 kişilik): 300 g kuşbaşı et veya tavuk eti, 1 adet ince kıyılmış kuru soğan ve tuz, 5 bardak suyun içinde etler yumuşayana kadar pişirilir. Pişirme esnasında su yüzeyinde oluşan kefi (köpük) alınır. Yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, yarım çay kaşığı limon tuzu ve 1 çorba kasesi haşlanmış nohut ilave edilerek orta ateşte pişirilir. Kaynayınca, 1 paket Ship Shak Analıkızlı çözünmeden ilave edilir, tencerenin kapağı açık olarak pişirilir. Etli Analıkızlı kaynar kaynamaz ocağın altı kapatılır. Servis için yağ kızdırılır, içine nane, kırmızı toz biber ve karabiber eklenir. Pişirilen analıkızlının üzerine gezdirilir.

Besin Değerleri


Bizi takip edin

Hızlı İletişim

Adres: 5. Organize Sanayi Bölgesi, 83509 Nolu Cad. No: 8
27620, Şehitkamil / Gaziantep


Copyright | SANPA UĞUR 2020