GIDALARI NASIL SAKLARIZ ?

 

Gıdalara erişmek kadar onları saklamak, gereğinde tüketmek de önemli. Tarladan elde edilen meyve ve sebzeler, etler, sütler, yumurta ,evde pişirilen yemekler,... nasıl, nerede, hangi süre, ... muhafaza edilebilir? Bu sürede besin değerinden ve kalitesinden ne kaybeder?

Gıdaları kurutarak, salamura, turşu, reçel, konserve yaparak uzun süre saklayabiliriz. Kurutulmuş pul biber, dolmalık kuru patlıcan, kabak ve biber; kurutulmuş etler, kuru kayısılar,... kurutulmuş gıdalara örneklerdir. Konserveler gerek endüstriyel, gerek ev konserveleri şeklinde mevsiminde hazırlanarak daha sonra sofralarımızda yerini alan gıdalar, salçalar, pekmezler, reçeller, çeşit çeşit turşular hep saklama yöntemleriyle uzun süre tüketilebilen besinlerdir.

Dondurulmuş gıdalar, gıdaların özel bir bölümü, ''dondurmak'' bir saklama yöntemidir. Evimize aldığımız bir gıda maddesini normal sürede tüketemiyeceğimizi anladığımızda, hemen buz dolabımızın daha soğuk olan ''derin dondurulmuş gıda saklama bölümü''ne konulması pratik bir çözümdür.

 



Bizi takip edin

Hızlı İletişim

Adres: 5. Organize Sanayi Bölgesi, 83509 Nolu Cad. No: 8
27620, Şehitkamil / Gaziantep


Copyright | SANPA UĞUR 2020